Bewindvoerder

Bewindvoerder

HPM Legal kan ook worden ingeschakeld als bewindvoerder. Een bewindvoerder wordt door een rechter aangesteld als iemand (van 18 jaar of ouder) niet meer in staat is om zelf de financieen te regelen. In de meeste gevallen ligt de oorzaak in schulden of lichamelijke / psychische klachten. De rechter stelt een bewindvoerder aan en controleert ook of deze zijn werk goed doet. De werkzaamheden die de bewindvoerder uitvoert zijn controleren of de betrokkende inkomsten zoals loon, uitkering of pensioen ontvangt, hij betaalt de rekeningen en keert leefgeld uit voor de dagelijkse uitgaven. De bewindvoerder stelt een budgetplan op en kijkt of er meer inkomsten mogelijk zijn en of er minder uitgegeven kan worden. Uiteraard overleggen we regelmatig met onze cliënt, maar de bewindvoerder heeft wel de uiteindelijke beslissing. Overige taken van de bewindvoerder zijn o.a. het verzorgen van de belastingaangifte, aanvragen van toeslagen en kwijtscheldingen en het opstellen van een boedelbeschrijving. Als bewindvoerder moeten we altijd verantwoording afleggen aan de kantonrechter.

Werkwijze

HELDER EN DUIDELIJK, ZONDER VERASSINGEN

Stap 1

Na het eerste contact, telefonisch of via de mail, maken we een afspraak bij ons op kantoor voor een intakegesprek. Wat is uw situatie? Waarnaar bent u op zoek? Maar vooral, waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Stap 2

Uw huidige en/of toekomstige situatie wordt uitgebreid in kaart gebracht. Welke weg wilt u bewandelen. We zetten alle afspraken helder en duidelijk op papier, zodat we beide niet voor verassingen komen te staan.

Stap 3

Als alles naar wens op papier staat tekenen we een overeenkomst. Hierin staat exact vermeld van welke diensten u gebruik wenst te maken. In de overeenkomst vermelden we tevens transparant welke kosten hiermee gemoeid zijn.

Stap 4

Als de dienstverlening ten einde is, volgt een evaluatiegesprek op kantoor. Hierbij lopen we alles nog een keer na, waarbij we uiteraard hopen dat u tevreden bent over de geleverde diensten. Uiteraard kunt u altijd een beroep op ons blijven doen als u daar behoefte aan heeft.