Executeur

Executeur

Wat doet een executeur eigenlijk? Een executeur voert de laatste wensen van een overledene uit. Denk aan de uitvaart, het beheer van het nalatenschapvermogen of het betalen van de schulden. Verder zorgt de executeur dat de belastingaangiften worden gedaan en dat iedere erfgenaam krijgt waar hij of zij recht op heeft. Er zijn verschillende redenen om HPM Legal als uw executeur in te schakelen. Bijvoorbeeld als de erfgenamen er samen niet uitkomen, als er geen naaste familie is of als u (mede-)eigenaar bent van een onderneming.
HPM Legal staat u graag bij als executeur waarbij we altijd rekening houden met de erfgenamen en verantwoording afleggen. Ook kunt u er voor kiezen om alleen bepaalde taken te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld voor de verdeling van de inboedel, de financiële afwikkeling of voor het in kaart brengen van de nalatenschap. Neem gerust vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Werkwijze

HELDER EN DUIDELIJK, ZONDER VERASSINGEN

Stap 1

Na het eerste contact, telefonisch of via de mail, maken we een afspraak bij ons op kantoor voor een intakegesprek. Wat is uw situatie? Waarnaar bent u op zoek? Maar vooral, waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Stap 2

Uw huidige en/of toekomstige situatie wordt uitgebreid in kaart gebracht. Welke weg wilt u bewandelen. We zetten alle afspraken helder en duidelijk op papier, zodat we beide niet voor verassingen komen te staan.

Stap 3

Als alles naar wens op papier staat tekenen we een overeenkomst. Hierin staat exact vermeld van welke diensten u gebruik wenst te maken. In de overeenkomst vermelden we tevens transparant welke kosten hiermee gemoeid zijn.

Stap 4

Als de dienstverlening ten einde is, volgt een evaluatiegesprek op kantoor. Hierbij lopen we alles nog een keer na, waarbij we uiteraard hopen dat u tevreden bent over de geleverde diensten. Uiteraard kunt u altijd een beroep op ons blijven doen als u daar behoefte aan heeft.